Skriv ut Skriv ut

Snabba motorer med RIB

RIB Prestanda

Märke: Parker C- Rib Baltic Range
Längd: 30' (9 m)
Bredd: 3.15 m
Djupgående: 0,55 m
Vikt: 2050 kg (Torrvikt)
Motorer: 4-takt 2 x 350 Hk, Mercury Verado(4-takt)
Marschfart: 55 knopSamtliga RIB båtar är utrustade med en Offshore styrpulpit, 14 stycken Jockey säten med 3-point ryggstöd, 2 stycken länsrör på 2 x 4" samt kommersiell targabåge med navigationsljus och radar. Utöver detta är båten även utrustad med GPS kartplotter, ekolod, brandsläckare, radar, reflektor, förbandslåda-/förstahjälpen, nödbloss, VHF Radio samt länspumpar.

R.I.B. står för Rigid Inflatable Boat och innebär att det är båtar med ett kraftigt V-skrov med uppblåsbara pontoner runt om. RIB's är kända för sina fantastiska sjöegenskaper. Det skarpa skrovet gör att de klyver vågorna, vilket gör att båten får en mjukare framfart även vid större vågor och pontonerna stabiliserar båten i sidled. Båtarna är framtagna för snabba transporter till sjöss, ofta med stor last.

RIB används av myndigheter över hela världen, där krav på sjösäkerhet är ett måste. På senare år har denna båttyp kommit in på den kommersiella marknaden tack vare sina sjöegenskaper och fartresurser. Båtarna används bl. a. av Engelska marinen och sjöräddningen. 

 
Äventyrligt

Äventyrligt

Äventyrligt Äventyrliga upplev

Puls Login

Här kan du som samarbetspartner till Puls hämta dokumentPuls aktivitets logo
Stäng