Skriv ut Skriv ut

Rib på mälaren

Mälaren

Möjligheterna till bra RIB arrangemang i Mälaren är minst lika goda som i skärgården. Här passar vi även på att visa upp de kulturella inslag som finns längs med Mälarens stränder men även platser med adrenalinstinn inriktning, se nedan!

I våra priser ingår naturligtvis all nödvändig utrustning så som flytoverall, flytväst och skidglasögon

Alla 7 RIB båtarna är dessutom alltid bemannade av två erfarna och certifierade besättningsmän.
Samtliga priser är exklusive 6% moms och avser en (1) båt med kapacitet för 12 passagerare.
Exklusive kaffe och fikabröd. För grupper över 84 personer, begär offert.


 

RIB & bastuanläggning vid mälarstrand

 

Bastun är rykande varm, tilltuggen är serverad och ölen ligger på kylning!
Bastun anläggningen ligger direkt vid vattnet med den långa bryggan som lockar till bad. Inomhus finns förutom bastun, ett väl tilltaget relax rum. Utanför byggnaden väntar även ett vedeldat badkar.
Erbjudandet kan kombineras med 3 rätters middag i grannhuset


Pris: Offert
Total tid, Stadshuset tur & retur ca 5 timmar
I priset ingår handdukar.
Upplägget passar för grupper upp till 36 personer.

Läs mer

Big lake challenge

 

Den här aktiviteten vänder sig till gruppen som vill ha fart och äventyr kombinerat med lite klurighet och navigation. Gruppen delas upp i lag om ca.10-12 personer. Varje lag får tillgång till en bemannad RIB båt, ett sjökort och ett frågeformulär. Laget utser en navigatör som med hjälp av besättningen ska navigera. Sjökortet och frågorna leder gruppen att hitta rätt position och vägen till den ”check-point” som söks. Här är verkligen lagmoral, sunt förnuft, samarbete och humor viktiga beståndsdelar för att lyckas!

Tävlingsmomentet ligger i gruppens kvicktänkthet och förmåga att ”se helheten”.
Besättningen kör först när gruppen är säker på nästa ”checkpoint”!
Målgången är på en utvald plats, där vi dricker lite bubbel äter snacks och delar ut vinnarbucklan.

Pris; begär offert.
Tidsåtgång från valfri brygga ca 2,5 – 3 timmar.

 

Läs mer

Picknick vid den blå lagunen

 

Denna väl bevarade hemlighet erbjuder vi endast till våra RIB kunder. Efter en skön tur i Mälaren är vi framme vid denna magiska plats, med kristallklart azurblåfärgat vatten. Vi går i land och tar med oss våra fikakorgar för att fascineras av denna underliga plats. För den badsugne går det alldeles utmärkt att ta sig ett dopp här bland silverfärgade fiskar.


Total tid, Stadshuset tur & retur ca 3 timmar.

Läs mer

Lilla slottsturen alt stora slottsturen

 

Mälaren med sin rikliga kulturella prägel utforskar vi fullt ut i dessa turer. Med utgångspunkt från Stadshuset eller Sigtuna transporterar vi passagerarna genom en historisk resa med Slott och Herrgårdar. I den Lilla Slottsturen Söder passerar vi bland annat Drottningholms Slott, Skytteholms Herrgård, Bro Hof Slott samt Görvelns Slott. Vid den Stora Slottsturen passerar vi även Gripsholms Slott samt Taxinge Slott där vi tar en välbehövlig fika bland alla kakor. När kaffet är urdrucket vänder vi in mot Stockholm igen. Vid de Norra turerna stannar vi alltid upp vid ett av världens bäst bevarade barockslott Skokloster Slott innan vi fortsätter upp mot bland annat Vik Slott, Krusenberg Herrgård samt Friibergs Herrgård.

 

Start och återkomst: Sigtuna eller Stadshuset
Total tid Lilla Slottsturen ca 2,5 timme.
Total tid Stora Slottsturen ca 4,5 timme.

Den här turen genomförs hela säsongen och kan även anpassas med fördrink och tilltugg eller
liknande upplägg.

Läs mer

RIB & Hög höjd

 

Här serverar vi en riktig adrenalinkick för deltagare som gillar fart och utmaningar. Med våra RIB båtar som transportmedel tar vi gruppen på en oförglömlig resa till sjöss och mellan trädtoppar. Vi möter upp vid Stadshuset eller lämplig brygga för att sedan ge oss ut på en trevlig RIB tur under ca 1 timme till Härjarö, belägget mitt i Mälaren. Här i ett naturskönt skogsparti, ligger en av Sveriges största höghöjdsbanor och väntar på att få utmana gruppen. Totalt finns här 63 stationer mellan träden, belägen på 3 olika nivåer ovan mark. Enkelt uttryckt kan man säga att gå i en höghöjdsbana är som att gå en hinderbana, fast man gör det på 5-12 meters höjd ovan mark. Banorna har olika svårighetsgrader och naturligtvis anpassar vi aktiviteten efter gruppens kunskapsnivå. När banan är bemästrad, kaffet urdrucket och alla fått prata av sig om dagens bedrifter så återstår den härliga RIB turen hem igen!

Total tid; Från Stadshuset tur & retur ca 4 timmar.

Den här turen genomförs hela säsongen och kan anpassas med middag på plats innan återfärd.

Läs mer

Vikingaturen

 

Detta är vår mest uppskattade RIB tur i Mälaren. Kombinationen av en fartfylld RIB tur blandat med den enastående guidningen av Birka/Adelsö tillsammans med vår guide Kalle Runristare ger en fantastisk helhetsupplevelse. Efter en RIB tur på ca 1 timme anländer vi till Birka. Där väntar Kalle Runristare. Hans förmåga att beskriva och levandegöra platsen är unik. Iförd sina vikingatida kläder och med spännande föremål i bältet visar och målar han upp händelser och personer från en svunnen tid.

Total tid, Stadshuset tur & retur ca 3 timmar.

 

Läs mer
Skärgården

Skärgården

Skärgården Möjligheterna till

Puls Login

Här kan du som samarbetspartner till Puls hämta dokumentPuls aktivitets logo
Stäng