Skriv ut Skriv ut

Christer på kebenekaise

Destination Kebenikaise

Sveriges högalpina centrum

För er som inte ser avskildhet som något negativt, är Kebnekaise en av Sveriges få, riktigt högalpina områden, ett måste. Kebnekaise Fjällstation ligger 690 m ö h i Ladtjodalen och 19 km från närmaste väg i Nikkaluokta. Alla har väl lärt sig i skolan att Kebnekaise med sina 2117 m är Sveriges högsta berg, vad alla däremot inte vet är det är Sveriges högalpina centrum. I början av 1900 talet lades de första stenarna till en stuga i alpinstil av svenska turistföreningen. Under årens lopp har stugan blivit tillbyggd och ombyggd och fjällstationen omfattar idag ett flertal byggnader med totalt ca 200 bäddar. Boendet är enkelt men funktionsdugligt, med restaurang, fullständiga rättigheter, eget bageri och sällskapsrum. Butik som säljer proviant, kläder och souvenirer, samt servicebyggnad med kök, toaletter, dusch, bastu och torkrum.

Kebnekaise Fjällstation bjuder på unika miljöer och chanser till aktiviteter utöver det vanliga.

Här finns det fina möjligheter till bra grupp- och konferensarrangemang under hela vinter- och sommarsäsongen. Här ordnar vi guidade topp turer till Sveriges högsta topp, isklättringar, glaciärvandringar, skidbestigningar eller kanske en kurs i lavinkunskap skulle passa? Varför inte förena nytta med nöje!?

Dessutom erbjuds möjligheten för enskilda grupper att ha hela anläggningen för sig själva under de perioder som Kebnekaise Fjällstation normalt inte är öppen.

Att ta sig hit
Ni flyger Stockholm – Kiruna, därefter buss samt bandvagn den sista biten.

Passar för
Små och medelstora grupper

mars-september

 
Destination Höga kusten

Destination Höga kusten

Höga kusten Här kommer vi snar

Puls Login

Här kan du som samarbetspartner till Puls hämta dokumentPuls aktivitets logo
Stäng