Skriv ut Skriv ut

Skootrar på borgafjäll

Destination Borgafjäll

Mångfaceterad ort vid vägens slut

Byn Borgafjäll finner ni vid vägens slut, nära sameland med orörd vildmark och fantastisk fauna. Här möts man av den ca 1200 m höga Borgahällan, som stupar 800 m nästan lodrätt ner mot Borgasjön.

Vad som är karakteristiskt för Borgafjäll, är dess fantastiska natur. Här har man vildmarken bokstavligt inpå knuten. En natur vi gärna utforskar med olika hjälpmedel t ex. hundspannturer eller skotersafaris. Skidor åker vi utför berget mitt i byn, som hyser 3 liftsystem och en mängd olika nedfarter. För den hugade kan vi även ta med er upp på heliskiing på fjälltopparna i närheten.

Men mest berömt är kanske Borgafjäll för det prisbelönta Hotell Borgafjäll, ritat av den världsberömda arkitekten Raph Erskine, och det är naturligtvis också där vi rekomenderar er att bo.

Historien om ett av världens vackraste fjällhotell börjar med en ung Ralph Erskine. Det var hans första större uppdrag och medan han funderade vandrade han ner till mjölkbryggan vid vägen. Därifrån såg han det mjukt välvda, lätt sensuella Klöverfjället avteckna sig. Han skissade fjällets siluett och ritade sedan hotellet som en avbild. Hotellet har senare varsamt renoverats i omgångar för att behålla den ursprungliga och mycket speciella atmosfären. På hotellet finner ni ett av fjällvärdens bästa kök med härligt viltinspirerade rätter.

Att ta sig hit
Till Borgafjäll flyger ni enklast till Vilhelmina, därefter åker ni den sista biten med buss.

Passar för
Små och stora grupper

januari-december

 
Destination Hemavan

Destination Hemavan

Destination Hemavan Hemavan –

Puls Login

Här kan du som samarbetspartner till Puls hämta dokumentPuls aktivitets logo
Stäng