Skriv ut Skriv ut

Vy över porto

Destination Porto

Porto - En modern storstad med medeltidshistoria

Porto ligger i det nordvästliga hörnet av Portugal, och är landets andra största stad. Det är en hektisk industristad, och är dessutom centrum för landets portvinsproduktion. Porto är väldigt kuperat, så var beredd på att få använda benmusklerna.

Stadens historia, som går tillbaka till 1100-talet, ses tydligt i de medeltida byggningarna. Gå på upptäcktsfärd i portvinskällaren, besök den vackra São Francisco kyrkan och museet för modernkonst. Porto har också härliga parker där du kan ta dig en välförtjänt paus mellan alla sevärdheterna.

Urvalet av restauranger i Porto är stort, och du får inte problem med att smaka på det portugisiska köket. Det är massor av fisk på menyn, och speciellt torkad torsk och grillade sardiner är portugiserna förtjusta i. Vin från Portugal är delikat och välkänt i hela världen.

Porto ligger där floden Douro mynnar ut i Atlanten. Floden passerar genom vindistrikten och odlarna har sedan urminnes tider fraktat sina tunnor på floden till Porto för vidare export. En tur längs floden Douro antingen med bil eller med båt rekommenderas, dels för dess historia men även för den orörda vackra naturen. De branta, terrasserade sluttningarna ner mot Dourofloden bildar ett lapptäcke i olika gröna nyanser och skapar ett fascinerande odlingslandskap.

Kombinera resan till Porto med ett besök på Estádio do Dragão och heja fram hemmalaget FC Porto. Att uppleva portugisisk ligafotboll på plats ger ett minne för livet.

Första dagen ger vi oss ut på en liten stadsrundtur för att göra oss hemmastadda. Middag samt kväll till eget förfogande. Andra dagen bekantar vi oss närmare med portvinet. Vi åker längs med Dourodalen, vi besöker en vingård och lär oss lite om portvins tillverkningens olika steg samt dess historia. Tillbaka till Porto tar vi oss sedan med båt för att på bästa sätt njuta av Douroflodens orörda natur. Under vår tredje dag besöker vi sevärdheter både i Porto samt dess närmaste omgivning. På eftermiddagen tar vi oss mot Estádio do Dragão för portugisisk ligafotboll, en garanterad minnesvärd upplevelse. Efter matchen blir det vinprovning – portvin på en av stadens vinkällare. Dag fyra är det dags att säga adjö till Porto för att börja resan hemåt.

Passar för: Små och stora grupper

4 dagar

 
Destination Reykjavik

Destination Reykjavik

Destination Reykjavik Island/Rey

Puls Login

Här kan du som samarbetspartner till Puls hämta dokumentPuls aktivitets logo
Stäng