Skriv ut Skriv ut

Grekland utsikt över havet

Destination Grekland

Grekland - Upplev seglarnas paradis


Drömmer du om att kryssa bland de magiska Grekiska öarna och längs med dess vackra kuster, låta varje dag ta dig till en ny undangömd vik, gyllene strand eller historisk plats. Vakna till en njutbar frukost ombord, ha en grillkväll på stranden eller äta på terrassen vid en liten lokal taverna. Då är detta rätt äventyr för dig. Efter en liten genomgång av båten samt inkvartering styr kosan söderut till öar som Aigina, Agistri med flera. Ni håller till i den Saroniska bukten som är namnet på det öppna vattnet i Egeiska havet som ligger söder om Aten och Pireus i Attika och norr om Peloponnesos. Namnet kommer från den mystiske kungen Saron, och enligt den antika legenden fanns här en port till underjorden. Andra öar i området är till exempel Salamis, Hydra och Poros.

Väl på båten följer ni vår rutt i den takt gruppen väljer, med stopp och avstickare efter önskemål. Er guide finns med på båten och arrangerar busiga lekar och tävlingar. Lokalkännedomen både hos guiden och skeppare är stor och de kan båda komma med tips och idéer när vi är iland på någon av öarna. På Aigina till exempel kan man besöka ett av Greklands bäst bevarade doriska tempel. Apheatemplet ligger ovanför Agia Marina och har en hel del likheter med Akropolis i Aten. Marinan på ön bjuder även på en härlig sandstrand samt klippbad för den som föredrar det. Vi besöker givetvis andra mindre öar och ligger på svaj i vackra oförglömliga naturhamnar.

Båtarna är utrustade med all tänkbar teknik och säkerhetsutrustning. Storlek på båten varierar något beroende på grupp, men ligger på ungefär 40-45 fot.

Kombinera gärna resan med en övernattning i Aten före eller efter segelturen. Till skillnad mot våra övriga destinationer har vi för denna resa inget spikat schema. I en värld fylld av magiska öar låter vi istället gruppens vilja och spontanitet avgöra och vi håller oss borta från allt vad schema och tider heter.

Passar för: Små grupper

6 dagar

 
Destination Andalusien

Destination Andalusien

Destination Andalusien Andalusie

Puls Login

Här kan du som samarbetspartner till Puls hämta dokumentPuls aktivitets logo
Stäng