Skriv ut Skriv ut

Män som klättrar i berg på aussios

Destination Aussois

Mont Blanc massivet - Det Stora Äventyret -Denna äventyrsresa är en av våra mest omtalade. Efter ankomsten till Geneve, rullar vi med bilarna upp till någon av de 2 slutdestinationerna som vi brukar välja mellan. Dels den lite större staden Megeve, samt den lilla pittoreska bergsbyn Aussois.
Under dessa 4 till 5 dagarna gör vi ett nytt hissnande äventyr varje dag. Klassisk klättring på sk. Via Ferrataleder under en dag, som vi avslutar med en ganska exponerad Zip line från toppen av leden El Diablo. Dag 2 gör vi Canyoning längs med en fantastiskt vacker flod, med härliga hopp i pooler, galna firningar utför vattenfall och omtumlande kroppssurfning utför forsar. Dag 3 väljer vi att åka till Chamonix för att hoppa tandemhopp med parapont (eller glidskärm) där vi glider i de härliga uppvindarna i chamonixdalen. Sista dagen åker vi endera till Tignes för sommar skidåkning, eller till en ovanligt häftig höghöjdsbana strax utanför Megeve.

Eftermiddagarna ägnas åt att gå igenom dagens händelser med lite lokalproducerat vin eller fransk öl i glasen, i en varm och inbjudande jacuzzi. Lagom möra är det sedan dags för värdparet på hotellet vi bor på att bjuda på en kulinarisk middag i sann fransk anda innan dunbolstret väntar. Självklart kommer vi att viga en eftermiddag till att besöka någon av alla de vingårdar som huserar runt Megeve eller Aussois samt att vi besöker Chamonix nöjesliv under en kväll.
Totalt sett ett rätt så krävande arrangemang där varje deltagare kommer att få testa och flytta fram sina mentala gränser.


Passar för: Små och medelstora grupper

4 dagar

 
Destination Lofoten

Destination Lofoten

Destination Lofoten Lofoten - Dj

Puls Login

Här kan du som samarbetspartner till Puls hämta dokumentPuls aktivitets logo
Stäng