Skriv ut Skriv ut

Destination costa del sol

Destination Andalusien

Andalusien Costa del Sol - 330 soldagar per år

Andalusien kan besökas året runt. Med hela 330 soldagar per år lockar Andalusiens sandstränder året om. Andalusien är känt för en rad olika saker så som flamenco, gamla moriska byggnadsverk, vin, mat, kultur, tjurfäktning och mycket mer. När det gäller mat är det fisk- och skaldjursrätter som gäller. Andalusien är även känt för sina desserter samt sin världskända sherry. Kusten är även känd för sina många golfbanor, så till den grad att man ibland kallar kustremsan för Costa del Golf. Golfens storhet till trots så erbjuder området en mängd andra aktiviteter såsom bergsklättring, vandring, cykelturer, canyoning, hästridning, utflykter med fyrhjulsdrivna fordon, fiske, kanot/kajak turer, repellering, grottkrypning och mycket mer.

Första dagen börjar vi rätt lugnt med att bekanta oss närmare med Malaga, vi gör bland annat ett besök på Picasso museet. Under vår andra dag blir det desto mer äventyr då vi ger oss ut på canyoning. Canyoning innebär att iförd våtdräkt vandra, vada, simma, hoppa och klättra nedför en serie mindre och större vattenfall. Förutom att det både är spännande och roligt så erbjuder canyoning en möjlighet att ta sig till enastående platser dit det skulle vara näst intill omöjligt att ta sig annars. Dag tre blir det mer äventyr då vi tar oss ut i naturen på mountainbike tur. Det finns en mängd olika rutter att välja bland, från väldigt fysiskt till lätt cykling. Under vår sista dag är det fri tid som gäller, kanske lite shopping eller en utflykt av något slag lockar. Om väder och säsong tillåter ordnar er guide gärna med ett strandbesök för de som vill.

Som alternativ till dag två besöker vi den charmiga byn Nerja som ligger längst österut på Costa del Sol. En by med spännande landskap där bergen ser ut att störta rakt ner i Medelhavet. Under dagen besöker vi bland annat de välkända kalkstensgrottorna. Grottan som med sina 35 000 kvm känns nästintill enorm började formas för fem miljoner år sedan och var bebodd fram till bronsåldern. Sen föll den i glömska och återupptäcktes 1959, av en grupp lekande barn. Nu är det en av de stora turist attraktionerna i Malaga.

Passar för: Små och stora grupper

4 dagar

 
Destination Aussois

Destination Aussois

Destination Aussois Mont Blanc m

Puls Login

Här kan du som samarbetspartner till Puls hämta dokumentPuls aktivitets logo
Stäng