Skriv ut Skriv ut

Människor på en snabb jeep

Äventyrskombi

Ett arrangemang för större grupper där vi kan erbjuda 6 stycken olika äventyr; islandshäst tur, cykling på MTB, klättring, kajakpaddling, flytringsfiske samt lerduveskytte. Beroende på gruppens storlek samt hur mycket tid vi har till förfogande (minimum 2 timmar!), fördelar vi sedan ut deltagarna på respektive arrangemang.

Innehåll
Arrangemanget inleds med att vi delar upp deltagarna i de 6 förutbestämda grupperingarna. Guiderna tar sedan hand om respektive grupp och går igenom säkerhetsdetaljer samt hur utförandet går till!

Grupp ett går och bekantar sig med islandshästarna samt provar ut sina hjälmar. Därefter rider de ut för att utforska den uppländska naturen. Vi rider i en växlande terräng och beroende på underlag får ni möjlighet att prova på skritt, tölt, trav och galopp.

Grupp två ger sig iväg på Mountainebikes och cyklar i den uppländska terrängen. Vi utrustar gruppen var sin ryggsäck innehållande vätska och/eller fika. Cyklar gör vi på grusvägar, leder och stigar i det tempo som gruppen önskar.

Grupp tre transporterar sig upp till lerduveskyttebanan där de samlas för genomgång av vapenhantering samt säkerhet. Därefter inleds ett provskytte, där varje deltagare får individuell handledning.

Grupp fyra går genom de vackra hästhagarna ned till vattnet där flytringsfisket* väntar. Flytringsfiske innebär att man med hjälp av en uppblåsbar flytring, neopren vadare samt simfötter tar sig fram till fiskeplatsen. En mycket annorlunda och uppskattad aktivitet.

Grupp fem tar sig ned till vattnet där kajakerna * väntar. Kajakäventyret anpassas efter gruppens erfarenhet av paddling. Vi startar med att gå igenom utrustningen och visar på enkelheten med att hantera en kajak, därefter ger vi oss ut på mälaren och njuter av tillvaron!

Grupp sex transporterar vi till en närbelägen klippa där vi utför lite nervkittlande firning. Aktiviteten inleds med att vi går igenom utrustning och säkerhet med deltagarna. Vi utforskar berget tillsammans och ger tekniktips om hur man firar sig ned på bästa sätt.

* Vintertid ersätter vi kajakpaddlingen med Långfärdsskridskor samt flytringsfisket med pimpelfiske!

Personlig utrustningslista
Bekväma skor med bra stöd för vristen
Oömma kläder efter väderlek

Tid för genomförandet
Från 1,5-3 timmar

Antal deltagare
Från 12-120 deltagare

januari-december

 
Matlagning i Lappkåta

Matlagning i Lappkåta

Matlagning i Lappkåta  

Puls Login

Här kan du som samarbetspartner till Puls hämta dokumentPuls aktivitets logo
Stäng