Skriv ut Skriv ut

Paddling på sjön

I Vikingarnas spår

2004 blev vi Naturens Bästa märkta med nedan beskrivna tur. Den är en 2 dagars tur som startar i Bålsta och avslutas vid stranden till Skokloster Slott. En fantastisk tur för den natur och kulturintresserade kajakpaddlaren.

I Vikingarnas spår – ett Naturens Bästa märkt arrangemang

Vi paddlar genom Mälarens fantastiska vatten runt Arnö Huvud ner till Skokloster, känd för sitt välbevarade barockpalats som också är det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Medan kajaken skär genom vattnet i ett landskap fyllt med växter, tex den världsunika vattenväxten småsvaltingen, och djur kan vi skåda bl a ekskogarna på Biskops Arnö. Eller så får vi kanske möjlighet att se fiskgjusen fånga en fisk i vår absoluta närhet. Under denna tur får du upptäcka allt detta tillsammans med våra erfarna kajakledare som visar er kända och okända platser. Vi paddlar i stabila och rymliga kajaker från Prijon. Alla våra färdledare är utbildade kajakinstruktörer.

Lördag

Vi träffas kl 09.00 vid Draget, Bålsta. Vi lär oss grunderna i att hantera en kajak och hur man packar sin utrustning på bästa sätt. Vi paddlar ut i Mälaren med dess vackra omgivningar i lugnt tempo genom två smala sprickdalssjöar kantade med höga klippor och rullstens åsar. Framme vid Kärleksudden stillar vi vår hunger med en god lunch. Sedan styr vi kajakerna mot Arnö Huvud där vi slår läger för natten. Vi lagar middag tillsammans och njuter av naturen och trevligt sällskap. Kanske någon tar ett kvällsdopp.

Söndag

Vi börjar dagen med frukost i det gröna för att sedan sätta oss i kajakerna och fortsätta vår tur. Vi glider fram längs med naturreservatet Arnö huvud som har höga och branta sluttningar ner mot vattnet. På sidorna syns tydliga fornstrandlinjer och på krönet finns flera bronsåldersrösen. Här syns gravrösen från stenåldern, uråldriga fornborgar och mängder av runstenar. Men reservatet bjuder även på ett rikt fågelliv med bl a fiskgjuse som en av arterna. Efter en härlig dag på vattnet kommer vi vid ca 15:00 fram till Skoklosters slott som är vårt slutmål. Här inmundigar vi en lunch tillsammans och sammanfattar turens upplevelser.

I priset ingår

Kajak med fullständig utrustning, erfarna guider, upplåsbara liggunderlag och tält.

Du får själv ta med
Lunch för 2 dagar, 1 frukost och mellanmål. (Ett mellanmål kan bestå av frukt, chokladbit, energi kakor)
Personlig utrustning, sovsäck, oömma kläder, vattentåliga skor, badkläder, solskydd för huvud, hud och ögon. Ta även med vattenflaska.

Logi

Tält

För datum och bokning kontakta oss

Tel: 0171-44 86 38 begin_of_the_skype_highlighting 0171-44 86 38 end_of_the_skype_highlighting

e-mail: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

 

Puls Login

Här kan du som samarbetspartner till Puls hämta dokumentPuls aktivitets logo
Stäng