Skriv ut Skriv ut

Våglöst landskap

Fiske i väglöst land

Miekak ligger i norra Sverige, 50 km norr om polcirkeln i hjärtat av de lappländska fjällen och mitt i Luokta-Mavas levande sameland med 30 km till Sareks nationalpark. Miekak är en del av Europas sista vildmark med fantastiska möjligheter till fiske, jakt och vildmarksupplevelser. Ni får här möjligheten att njuta av ensamheten och friheten eller att bara få umgås med dina arbetskollegor.

Med helikopter tar vi oss in i detta väglösa landskap – ett snabbt och enkelt sätt att komma ut i vildmarken! Du bor bekvämt i de enkla men gedigna stugorna. Konfererar gör vi i storstugan, äter gör vi tillsamans i tältkåtan mitt i campen.

Vi reser hit närsomhelst under året men bästa tiden är under vårvintern med sitt fantastiska fiske efter röding och öring. Till vår hjälp att ta oss till de många orörda sjöarna och tjärnarna nyttjar vi skoter eller så åker vi längskidor.

Sommartid vandrar vi fram längs urgamla stigar över fjällen. Vid längre transporter nyttjar vi helikopern samt små båtar för att ta oss fram till fiskeplatserna.

Naturen finns här i all sin prakt och det är bara att ge sig hän. Under en fisketur kan du fånga kampvilliga öringar i någon av de 20 sjöarna som finns i området. Du kanske också väljer en jakttur. Eller kanske bara vandrar runt efter eget huvud och någon gång då och då törstigt böjer dig ner för att fånga friskt rinnande vatten i kosan. Det är livet att en tid få känna oförstörd natur.

Vi står för all inclusive dvs resa, utrustning, guider, mat och logi, innehållet bestämmer ni!

Detta är ren natur. Oförställd. Äkta. Njutbar i all sin frihet. Helande för kropp och själ.

 

 
Ztrapatsen

Ztrapatsen

Ztrapatsen I ett vildmarksområd

Puls Login

Här kan du som samarbetspartner till Puls hämta dokumentPuls aktivitets logo
Stäng